Tort cu ciocolata

de alldaycooking in Dulciuri, 16 Apr 2011 | 5183 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Blat

  • 3 oua
  • 200 gr ciocolata (70% cacao)
  • 100 gr smantana
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri fructoza
  • bicarbonat de sodiu

Crema

  • 150 gr ciocolata alba
  • 100 gr smantana
  • 500 gr mascarpone
  • 1 lingura de miere
  • 1 plic gelatina

Decor 

  • bombonele fulgi de migdale scortisoara



Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Cele 3 oua le-am batut ca pentru omleta. Ciocolata am topit-o in microunde impreuna cu smantana si am lasat-o sa se raceasca putin apoi am amestecat-o cu ouale, fructoza, bicarbonat si faina. Am turnat compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt. Am lasat blatul sa se coaca la 170 grade Celsius, am facut proba cu scobitoarea si cand a fost copt, l-am scos si l-am lasat sa se raceasca pe un platou. Pentru crema am topit ciocolata impreuna cu smantana in microunde (90 de secunde la 750). Cand a fost topita ciocolata am adaugat gelatina hidratata in putin apa si am mai lasat 20 de secunde in microunde la aceeasi putere. 

Am amestecat ciocolata cu mascarpone pana am obtinut o compozitie omogena, la sfarsit am adaugat mierea si am amestecat foarte bine.

Blatul l-am taiat in doua jumatati (pe orizontala). In tava in care am copt blatul am pus jumatate din crema, am pus o jumatate de blat, apoi restul de crema si cea de-a doua jumatate de blat. Am lasat la frigider 3 ore (se poate lasa peste noapte pentru a fi sigur ca s-a intarit crema), am rasturnat tortul pe un platou.

Am decorat cu fulgi de migdale pe margine, am asezat bonbonelele si am presarat scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de zmeura