Tort cu ciocolata si banane

de angyb in Torturi, 4 Feb 2013 | 6461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 200g unt moale
  • 180g faina
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 20g de cacao
  • 2 linguri de lapte
  • Crema:
  • 500 ml frisca
  • 50 g unt
  • 200 g ciocolata alba
  • 3 linguri de miere
  • 5 banane
  • 25 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si banane:

Blatul:

Mixam untul cu 100 g de zahar pana cand devine o crema dupa care adaugam pe rand galbenusurile.

Separat batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adauugam restul de zahar si le mixam bine pana cand devin lucioase, dupa care le adaugam la crema de unt impreuna cu 2 linguri de lapte si amestecam (de sus in jos ca sa nu se lase albusurile). Adaugam faina amestecata cu drojdia si cacao.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava rotunda cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 160 de grade aproximativ 40 de minute,pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Topim pe baie de abur 200 de ml de frisca impreuna cu ciocolata alba. Cand ciocolata s-a topit luam de pe foc si adaugam untul si mierea.

Compozitia obtinuta se de la rece 2-3 ore,dupa care o mixam spuma dupa care  adaugam  restul de frisca batuta spuma tare.

Taiem blatul in doua intindem un strat de banane taiate in doua pe lung 3/4 din crema acoperim cu al doilea blat di il decoram cu restul de crema ramasa,si  de ciocolata cu lapte rasa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (20)

Lau 1

05.02.2013, 08:19

alba_zori 1

15.02.2013, 13:58

foarte bun si frumusel,imi place mult

monik80 1

20.03.2015, 15:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Blat ciocolatos cu trei feluri de crema