Tort cu ciocolata si capsuni

de CameliaR in Dulciuri, 21 Noi 2016 | 4259 vizualizari

 

Din pacate, nu am reusit sa fac o poza frumoasa si nici o poza la sectiune. A fost un tort foarte delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Crema ciocolata:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca
  • 400 g mascarpone
  • Crema de capsuni:
  • 400 g capsuni congelate
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de amidon
  • 3 linguri de apa
  • Pentru insiropat:apa+zahar
  • Glazura oglinda:
  • 50 g cacao
  • 150 ml apa
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 5 g gelatina
  • Decor:
  • bomboane Raffaello si cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si capsuni:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid, in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Crema de ciocolata:

Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra,rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute. Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone.

Crema de capsuni:

Punem capsunele impreuna cu zaharul in blender. Le mixam pana se transforma intr-o pasta. Le punem intr-o craticioara mica. Le lasam 5 minute la foc mic. Desfacem amidonul cu cele 3 linguri de apa si il adaugam peste capsune. Amestecam si spumam de cateva ori, iar apoi luam craticioara de pe foc.  

Asamblare: Taiem blatul in 3 sectiuni. Insiropam prima sectiune cu apa+zahar. Punem 3-4 linguri de crema de capsuni. Intindem uniform. Adaugam 4 linguri de crema de ciocolata. Intindem uniform. Adaugam sectiunea a doua de blat pe care o insiropam. Adaugam crema de capsuni ramasa si nivelam. Punem 4 linguri de crema de ciocolata si intindem uniform. Insiropam si ultima sectiune. Pastram restul de crema de ciocolata pentru a imbraca tortul. Lasam tortul peste noapte si il imbracam in glazura a doua zi. Eu nu am avut suficient timp si am lasat tortul 4 ore la frigider iar apoi l-am scos si l-am imbracat in glazura. L-am lasat la frigider peste noapte. 

Glazura oglinda: Intr-un bol mic punem gelatina la hidratat in de 30 ml apa rece. Intre timp, punem intr-o craticioara cacaua, apa, zaharul si frisca. Lasam pe foc mic pana zaharul se topeste. Strecuram glazura dupa ce am luat-o de pe foc. Topim gelatina la bain-marie iar apoi o adaugam in glazura. Amestecam usor pana la omogenizare. Lasam glazura sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam la frigider 10 minute. Trebuie sa asezam tortul pe un gratar (eu am folosit gratarul de la cuptorul cu microunde) iar sub gratar trebuie sa avem o tava in care sa se scurga glazura. Imbracam tortul in crema de ciocolata ramasa. Turnam glazura. Repetam de mai multe ori acest procedeu pana tortul este frumos imbracat in glazura. L-am lasat in frigider pana a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema caramel si ciocolata