Tort cu crema de caramele

de madi_marin in Torturi, 3 Feb 2010 | 8043 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 180 g faina
Pentru crema
  • 200 g caramele cu lapte
  • 350 ml frisca lichida
Sirop
  • 2 linguri cu varf cu zahar
  • 1 lingurita cu zeama de lamaie
  • 200 ml apa
Pentru ornat
  • 150 ml frisca lichida batuta spuma tare
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de caramele:

Pentru blat se mixeaza ouale intregi cu zaharul foarte bine, apoi se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura. Se toarna compozitia in forma (detasabila 26 cm) unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Se coace cam 20-25 minute ( se face testul cu scobitoarea). Se da la racit.

Pentru crema : se pun intr-o craticioara la foc mic 250 ml frisca lichida si caramelele pana ce se topesc complet. Se da la racit , apoi se mai adauga 100 ml frisca si se mixeaza la viteza mare pana obtinem o spuma tare. Se lasa deoparte.

Pentru sirop se arde zaharul cu cateva picaturi de apa, apoi cand s-a caramelizat  se pune apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce s-a topit complet caramelul . Se da de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Se da la racit

Asamblare : Blatul racit se taie in doua. Se insiropeaza ambele jumatati. In forma detasabila se pune baza tortului, se pune deasupra crema nivelandu-se frumos, apoi cealalta jumatate de blat insiropat. Se da la rece pana a doua zi cand se scoate din forma, se aseaza pe un platou si se decoreaza cu frisca batuta spuma tare dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de caramele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

ela 1

26.02.2010, 02:34

ha ha,am cumparat azi revista CLICK pofta buna si acum am rasfoit-o,ghiciti pe cine am vazut intr-o poza? peMadi a noastra cu reteta de prajitura de mere cu zahar ars...cica Teo se tine tot dupa Madi...ba eu

Ubulika 1

16.05.2010, 18:14

super tareeee ideea cu caramelele !

madi_marin 1

16.05.2010, 18:29

mersi ubulika....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu piscoturi