Blatul - Albusurile le mixam cu praful de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, adaugam faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie, amestecam usor cu lingura. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia felii.
Crema 1 - Untul moale se mixeaza cu zaharul, adaugam plicurile de ness si treptat ciocolata topita si racita, amestecam bine cu o lingura.
Crema 2 - Laptele il amestecam cu zaharul si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat in putin lapte, amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie si untul, amestecam si lasam sa se raceasca
Asamblare - pe un platou asezam prima foaie - insiropam - crema -foaie - sirop - crema si repetam pana terminam
Am uns tortul cu crema de unt si decoram dupa plac
Dam la rece 2-3 ore