Tort cu crema de ciocolata si aroma de portocala

de mihasara in Dulciuri, 12 Noi 2015 | 5194 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
    • 4 oua
    • 120 g faina
    • 120 g zahar
    • un varf de cutit de sare
    • 1 lingurita coaja de portocala
  • Crema:
  • 250g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida/smatana dulce
  • 50 g unt/margarina la temperatura camerei
  • 1/2 lingurita de esenta de portocale.
  • Sirop:
  • 2 linguri de cafea instant
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 350mlapa
  • Glazura:
  • 150g ciocolata
  • 4 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si aroma de portocala:

Crema:

  1. Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul  moale(la temperatura camerei) peste ea.
  2. Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata.
  3. Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute .
  4. Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in crema,
  5. Adaugi esenta o dai la rece pana se intareste mai bine (30 de minute).

Pandispan:

  1. Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare.
  2. Radem coaja de portocala si o punem peste compozitia de ou.
  3. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam de jos in sus.
  4. Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina sau tapetata cu hartie de copt si nivelam
  5. Dupa care lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam aerul.
  6. Cand e auriu  atunci este gata.
  7.  Stingem cuptorul, intredeschidem usa la cuptor punand o lingura de lemn(in cazul meu).
  8.   Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci sa se  obisnuiasca cu temperatura bucatariei.
    Sirop:
  1. Fierbem apa si adaugam peste cafeaua instant.
  2. Adauzam zaharul si esenta de portocale, amestecam usor.
  3. Lasam sa se raceasca.

Glazura:

  1. Topim ciocolata impreuna cu frisca.
  2. Adaugam  lingurita de unt si amestecam.

    Asamblare:
  1. Taiem blatul in 3.
  2. Asezam o foaie pe un platou dar nu inainte a a pune o lingurita de crema pe fundul platoului(in felul acesta stim sigur ca nu ne v-a aluneca tortul):).
  3. Insiropam blatul si intindem jumatate din crema de ciocolata.
  4. Asezam peste crema ce-a de-a doua foaie si o presam usor pe toata suprafata.
  5. Insiropam si a doua foaie si intindem restul de crema.
  6. Punm si cel de-al treilea blat, il presam peste crema si il insiropam.
  7. Il dam la rece si intre timp pregatim glazura.
  8. Topim ciocolata in 4 linguri de frisca
  9. Glazuram cu ciocolata topita.
  10. Dam tortul  la rece cateva ore dupa care o putem portiona si servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budincă de vanilie cu cremă fină de brânză