Pentru blat: se separa ouale, albusurile se bat spuma tare cu sarea si se adauga zaharul si treptat batand continuu pana ce spuma devine consistenta. Separat se bat galbenusurile, apoi peste acestea se adauga albusurile apoi se adauga faina in ploaie amestecand usor, praful de copt si vanilia.
Compozitia rezultata se toarna in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana ce creste si se rumeneste frumos (aprox20 min), dupa ce s-a racit putin se taie in 3 foi egale si se insiropeaza
Pt crema de ciocolata: Ciocolata se pune impreuna cu smatana intr-o cratita, pe foc mic amestecand din cand in cand pana ce ciocolata se topeste. Spre sfarsit se adauga zaharul, se ia de pe foc si se amesteca pana ce compzitia devine omogena si lucioasa. Se lasa sa se raceasca 1 h pana ce se intareste indeajuns pt a fi intinsa
Pt crema de vanilie: galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, praful de sare, amidonul si jumatate din cantitatea de lapte restul de lapte se pune la fiert, dupa ce a fiert se adauga galbenusurile in fir subtire amestecand incontinuu se lasa sa se raceasca
Foile se umplu cu crema in ordinea in care dorim eu am pus intai crema de ciocolata apoi cea de vanilie avend grija sa pastrez putin din cea de ciocolata pt ornat!
1
Inainte de servire se da la rece pt cateva ore