O bomba cu ciocolata se cheama reteta asta, de fapt. Sa vedeti de ce... :D
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul si am mixat pana au intepenit. :D
Am de fiecare data grija sa bat bine albusurile, pt ca blatul sa-mi iasa pufos, chiar daca nu adaug praf de copt .
Am adaugat pe rand cate un galbenus, esenta de rom si faina, usor, usor, ca la orice pandispan. La final am adaugat si cele 2 linguri de cacao. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am turnat compozitia in ea, dupa care am pus pandispanul la cuptor, la foc mediu, 20-25 minute.
Am lasat blatul la racit, dupa care l-am taiat in trei si l-am insiropat.
Am pus pe foc un vas in care am turnat frisca si ciocolata rupta in bucati, am amestecat pana s-a topit ciocolata, am adaugat si esenta de rom, pentru o crema mai parfumata si am luat vasul de pe foc. Am lasat la racit 2 ore. Inainte de a o folosi am mixat crema pana a devenit pufoasa si fina.
Am uns bine fiecare din cele trei blaturi cu crema din belsug, dupa care am finisat si marginile. Aici a inceput distractia in bucatarie:
Am imbracat tortul in bastonase Milka: Din fiecare bastonas format din 4 cubulete am rupt cate un cubulet si am alternat bastonasele (3 cuburi, apoi un cub si tot asa) astfel ca tortul meu arata precum crenelurile unui castel din povesti. Iar la final, artileria grea- bomboanele Skittles de toate culorile- le-am imprastiat pe toata suprafata tortului.
1
Se pot folosi bomboane M&M