Tort cu cremă de cocos

de Zamfira in Torturi, 1 Noi 2015 | 7205 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr tos
  • 6 linguri făină
  • 1 praf de copt

Crema de cocos

  • 250 g mascarpone
  • 100 g nucă de cocos
  • 200 g ciocolată albă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 2 zahăr vanilinat
  • 100 ml frişcă

Decor

  • cremă de cocos şi 20 g nucă de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de cocos:

Blat

Omogenizăm gălbenuşurile cu zahărul. Adăugăm treptat făina cu praful de copt şi spuma tare din albuşuri. Amestecăm totul cu grijă, mişcări uşare de jos în sus fără a distruge pufoşenia albuşurilor. Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit, coacere la foc potrivit. Facem proba cu scobitoarea. Timp de coacere 25-30 minute. Lăsăm blatul la răcit apoi îl tăiem în două.

Crema

Topim ciocolata albă şi o adăugăm la mascarpone. Adăugăm 2 linguri de zahăr pudră şi zahărul vanilinat, cocosul şi la sfârşit frişca. Atenţie când adăugăm frişca, crema să nu fie prea călduţă de la ciocolata albă. Pune crema la rece pentru 15-20 minute.

 

Ungem blatul cu cremă, îmbrăcăm blatul cu cremă. Presărăm nucă de cocos peste tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort inima Parisina