Tort cu crema de ghimbir

de Satisfyyourcravings in Torturi, 11 Noi 2012 | 6586 vizualizari

 

Un tort surprinzator, delicios, propus de Gordon Ramsay in "Ultimate Cookery Course" episodul 11- Baking. La reteta originala am mai adaugat cateva condimente pentru a-l transforma intr-un desert cu aroma de Chai.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 175 grame faina
  • 175 grame zahar
  • 175 grame unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • o lingurita esenta de vanilie
  • o lingurita scortisoara pudra
  • o lingurita cuisoare pudra
  • jumatate lingurita cardamom pudra
  • cateva boabe de piper negru pudra

Pentru crema:

  • 200 ml smantana
  • o bucata mare de ghimbir

Pentru glazura:

  • 150 grame ciocolata neagra
  • 150 grame creme fraiche
  • 50 grame unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ghimbir:

Cele 175 de grame de unt se mixeaza cu zaharul pana se albeste incepand cu viteza mica, apoi cu viteza ceva mai mare. Se adauga ouale unul cate unul si se mixeaza dupa fiecare adaugare.  Se adauga vanilia, praful de copt, scortisoara, cuisoarele, piperul, cadamomul si faina cernuta si se amesteca cu o spatula pana la omigenizare. Daca aluatul este prea ferm se adauga putin lapte pentru a obtine un aluat pastos.

Se toarna aluatul uniform intr-o tava cu pereti/ fund detasabil tapetata cu faina si unt si se introduce la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa 5 minute la racit in tava, apoi se scoate pe un grilaj de metal pentru a se raci. Dupa ce se raceste, se taie blatul transversal in 2 parti egale. 

Intre timp, se bate smantana pana formeaza creste moi. Se lasa 2 minute deoparte pana se da ghimbirul pe razatoarea mica, obtinand un piure fin. Se adauga ghimbirul peste smantana si se amesteca cu telul pana la omogenizare. Se pastreaza la frigider.

Se incalzeste creme fraiche impreuna cu mierea. Ciocolata se taie bucati si se aseaza impreuna cu untul intr-un bol. Peste ciocolata se toarna creme fraiche si se amesteca pana la omigenizare. 

Pentru asamblare, peste felia de blat de la baza se aseza cu generozitate crema de ghimbir. Deasupra se aseaza cealalta felie de blat si se apasa usor pentru a uniformiza crema. Cu un polonic se toarna glazura de ciocolata prin miscari circulare astfel incat toata suprafata tortului sa fie acoperita cu ciocolata. 

TIPS-URI

1

Daca se consuma a doua zi, aromele sunt mult mai intense si blatul mai putin crocant.

2

Am folosit o tava cu diametrul de 20 de cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert blat de tort cu sirop de zahar ars