Tort cu crema de gris

de gaby_gabytza in Torturi, 28 Feb 2014 | 6979 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 7 oua
  • 50 ml ulei
  • 150 ml compot zarzari
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • crema
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri gris
  • 1 lingura cacao
  • esenta vanilie
  • 200 g zahar pudra
  • capsuni congelate
  • decor
  • banana
  • portocala
  • 1 plic tort gelee transparent
  • visine din compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de gris:

Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul,treptat adaugam compotul si uleiul.Separat mixam albusurile spuma cu un praf sare si rasturnam peste galbenusuri.Mixam impreuna si adaugam faina in ploaie amestecata anterior cu praful de copt si cacaoa.Pregatim o tava cu pereti detasabil si o tapetam cu hartie de copt si rasturnam blatul.Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Crema-punem laptele la fiert si oprim focul dupa ce a fiert.Galbenusurile le amestecam cu zaharul ,cacaoa si esenta.Rasturnam galbenusurile peste lapte si il amestecam.Dupa punem din nou crema pe foc si amestecam usor la foc mic.Treptat adaugam lingurile de gris si lasam sa fiarba pana se ingroasa crema amestecand continuu.Punem capsunile congelate in cuptorul cu microunde timp de 1 min.Adaugam capsunile intregi si mixam 1 min crema.Lasam 5 min sa se raceasca.

Taiem blatul in 3 felii.

Folosim o tava cu pereti detasabili si asezam prima felie de tort(eu am insiropat feliile de tort cu siropul lasat de capsuni)adaugam jumatate din crema- a 2 a felie de tort -restul de crema iar deasupra ultima felie de tort.

Feliem banana si portocala,scoatem visinele din compot si le lasam sa se scurga.Pregatim plicul de tort gelee conform instructiunilor de plic si il rasturnam peste fructele asezate pe tort.

Dam la frigider minim 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

dantes 1

01.03.2014, 08:00

delicios

gaby_gabytza 1

01.03.2014, 15:08

va multumesc

gaby_gabytza 1

01.03.2014, 15:08

veronica chiar a fost super bun nici eu nu prea fac creme cu gris

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti