Tort cu crema de lamaie

de gaby_duceag in Torturi, 2 Ian 2014 | 19887 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat (cu diamentrul de 20 cm)

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • o lingura cacao
  • 4 linguri apa
  • putina sare

Crema

  • 4 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • un plic zahar vanilat

Sirop

  • 150 ml apa
  • coaja rasa de lamaie - o lingurita
  • 2 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie

200 ml frisca linchida + 2 linguri zahar - pentru ornat

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie:

Blat

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Adauga treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa rece. Mixeaza pana la diluarea completa.

Preincalzeste cuptorul.

Cerne faina impreuna cu cacaua si adauga-le peste albusuri. Bate usor galbenusurile si adauga-le peste faina apoi omogenizeaza totul amestecand cu o lingura de jos in sus.

Toarna amestecul intr-un vas tapetat cu hartie de copt, niveleaza  si introdu vasul in cuptorul preincalzit.

Coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Sursa inspiratie blat.

Crema.

Pune intr-un bol galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar si zeama de lamaie. Mixeaza-le 4 minute pe baie de abur.

Raceste, adauga mascapone si mixeaza inca 1 minut pana la omogenizare.

Mixeaza frisca cu lingura de zahar ramasa (daca e frisca dulce renunta la adaosul de zahar), pana ajungi la consistenta dorita. Adauga amestecul de mascarpone si omogenizeaza usor.

Pentru sirop fierbe ingredientele 2 minute. Raceste.

Blatul rece taie-l in trei pe orizontala.

Aseaza o felie de blat, insiropeaza si intinde 1/3 din crema. Aseaza urmatorul blat si procedeaza la fel.

Aseaza al treilea blat, insiropeaza , apoi imbraca tortul in cele 200 ml frisca ramase, mixate bine. Orneaza cu crema ramasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de iarna cu ciocolata si cocos