Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare

de Angelina_Elena in Torturi, 15 Iul 2013 | 7545 vizualizari

 

Dragii mei, iata-ma ajunsa la 2 anisori si 300 de retete....2 ani minunati alaturi de oameni dragi si frumosi, veseli si priceputi! Va multumesc pentru ca m-ati primit in casuta noastra virtuala, unde ne simtim bine si facem timpul sa zboare mai repede! Acest tort vi-l dedic voua, prietenii dragi! Pentru blat m-am inspirat de la Gaby_d si Diaconta, o negresa pufoasa si aromata imbogatita cu o crema racoritoare de vara, cu piersici si iaurt...multumesc fetelor!

 

INGREDIENTE

Blat negresa:
  • 5 oua mici (sau 4 mari)
  • 260 g faina
  • 260 g zahar
  • 260 ml lapte
  • 40 g unt
  • 6 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 varf cutit sare
Crema de piersici:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 compot mare de piersici (700 g total, 315 g fructe)
  • 1 iaurt de piersici (125 g)
  • 1 iaurt natural (175 g)
  • 1 plic gelatina maruntita Dr. Oetker
Sirop:
  • 2 cani apa
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
Decor:
  • bombonele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare:

Blat: intr-un ibric punem la fiert laptele, untul, zaharul si cacaua. Din momentul in care lichidul incepe sa fiarba lasam inca doua minute, apoi oprim focul si lasam sa se raceasca. Intre timp separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu praful de sare. Cand amestecul de lapte cu cacao s-a racit, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Apoi adaugam galbenusurile amestecand foarte bine, iar la final incorporam albusurile. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei si coacem la foc mediu pana cand blatul trece testul scobitorii (30-40 de minute).

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana acesta se topeste. Luam apoi de pe foc, adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Crema: am mixat frisca pana s-a intarit. Piersicile le-am pus in vasul de la blender si le-am facut piure. Am adaugat piureul de piersici peste frisca si am amestecat usor cu o spatula.  Apoi am adaugat iautul de piersici, cel natural, zaharul pudra si am omogenizat usor cu spatula.

Am pus gelatina intr-un bol si am turnat 100 ml apa rece peste ea. Am lasat-o 10 minute sa se umfle, apoi am topit-o pe baie de aburi. Am adaugat-o peste crema precedenta si am amestecat usor, dar bine pana s-a incorporat complet.

Dupa ce blatul de tort s-a racit, l-am taiat in 4. Blatul de jos l-am sfaramitat si l-am lasat de-o parte.

Asamblare: am asezat primul blat intr-o tava rotunda cu peretii detasabili, l-am insiropat bine, am pus o parte de crema, am asezat deasupra cel de-al doilea blat, l-am insiropat bine si pe acesta, am asezat crema si ultimul blat insiropat.

Dam la rece pentru 4 ore sau peste noapte. Apoi scoatem tortul din tava, il asezam pe o farfurie sau un platou si il imbracam cu crema ramasa. Presaram pe deasupra firmiturile de blat si apasam usor pentru a se lipi. Decoram cu cateva moate de crema si cate o biluta de ciocolata. Dam tortul la rece pana la servire.

Sa aveti pofta!!

 

TIPS-URI

1

In locul piersicilor din compot putem sa folosim alte fructe, fie din compot, fie proaspete.

2

Am folosit o tava rotunda cu diametrul de 21 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

Angelina_Elena 1

17.07.2013, 21:40

Multumesc frumos Dya!

mena29 1

17.07.2013, 22:30

Bravo Elena si felicitari pentru tot ce faci!

Angelina_Elena 1

17.07.2013, 23:12

Multumesc din suflet Mena!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort masina