Tort cu crema de portocale si blat cu cacao

de mihasara in Dulciuri, 12 Noi 2015 | 5660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 6 oua
    • 250 gr zahar
    • 300 gr faina
    • 10 linguri apa
    • 1 praf de copt
    • coaja de la o lamaie
    • 1 plic zahar vanilat
    Crema:
    • 2 linguri amidon
    • 250 ml suc natural de portocale
    • 350 ml frisca lichida
    • cateva picaturi de esenta de portocala
    • 4 linguri de zahar
    Glazura:
    • 100g ciocolata amaruie
    • 50ml frisca lichida.
    Sirop:
    • 100 ml apa
    • 150 ml suc natural de portocale
    • 2-3 linguri de zahar
    • esenta de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de portocale si blat cu cacao:

Blat:

  1. Separam albusurile de galbenusuri.
  2. Frecam galbenusurile cu zaharul  adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se topeste zaharul si galbenusurile se albesc.
  3. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam cate putin in amestecul de galbenusuri.
  4. Batem spuma albusurile si le adaugam peste galbenusuri.
  5. Tapetam o forma de tort sau o cratita de 28-30cm, turnam compozitia si dam la cuptor la 180 grade pentru 35-40 de minute.
  6. Inlocuim 2-3 linguri de faina cu 2-3 linguri de cacao.
  7. Eu sunt de parere ca,in cazul blaturilor si a checurilor, testul cu scobitoarea este sfant.
  8. Il scoatem pe un gratar sau pe un prosop si il lasam sa se raceasca.
  9. Il feliem si il umplem cu ce fel de crema dorim.

Crema:

  1. Dizolvam amidonul in 50 ml suc de portocale.
  2. Punem restul de suc pe foc si adaugam zaharul.
  3. Amestcam pana se topeste zaharul, luam de pe foc si turnam amestecul cu amidon.
  4. Punem vasul pe fos si amestecam continuu, pana se ingroasa crema si este usor sticolasa.
  5. Lasam sa se raceasca si in tampul asta batem frisca.
  6. Crema de portocale o adaugam peste frisca.
  7. Adaugam cateva picaturi de esenta de portocale si lasam crema la rece, cel putin 30 de minute.

Sirop:

  1. Intr-un vas punem apa, sucul de portocale si zaharul si il fierbem pana are consistenta unui sirop.
  2. Il lasam sa se raceasca si picuram esenta de portocale.

  Glazura:
 

  1. Topim ciocolata cu frisca lichida pe baie dse abur sau la microunde.
  2. Lasam putin sa se raceasca si o intidem peste prajitura.
  3. Presaram decoruri de zahar sau oricealtceva doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale si blat cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata