Tort cu crema ganache

de mimmi in Torturi, 3 Feb 2011 | 6756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 1 foaie (in total sunt 4 foi) :
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lingura sau 2 de cacao,in functie de cat de inchisa este cacaoa.
  • Ingrediente crema ganache :
  • 300 g ciocolata amaruie,
  • 300 ml frisca lichida + 100 ml frisca lichida batuta .
  • Glazura :
  • 300 g ciocolata,
  • 1 cub unt.
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml apa calduta amestecam cu 1-2 linguri zahar si 1-2 linguri esenta rom.
  • Pentru ornat ne trebuie raffaello.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema ganache:

Prepararea blatului:

Separam ouale, albusurile le batem tare, in galbenusuri adaugam zaharul, cacaoa si le amestecam. Adaugam la galbenusuri si albusurile, 4 linguri faina si praful de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri pana se omogenizeaza complet. Pe fundul unei tavi cu diametru de 30 cm punem hartie de copt, intindem uniform aluatul si coacem cca 15 min.Procedam la fel si pentru celelalte 3 foi.

Intre timp pregatim si crema:

Ciocolata impreuna cu frisca lichida le punem intr-o oala la foc mic, amestecam pana se topeste ciocolata, dar nu lasam sa fiarba.Lasam crema  la racit si pe urma amestecam cu 100 ml frisca batuta.

Pentru glazura topim ciocolata,dupa ce s-a topit se adauga cubul de unt si se amesteca.

Insiropam primul blat, crema impartita in 3 se intinde uniform pe blat,se pune al doilea blat, se insiropeaza se pune o parte din crema, cel de al 3-lea blat, insiropam si restul de crema, se pune al 4-lea blat, il insiropam si glazuram tortul. Lasam sa se intareasca glazura si ornam cu Raffaello.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si bezea