Tort cu crema si trandafiri de ciocolata

de alba_zori in Torturi, 29 Iul 2013 | 5774 vizualizari

 

Tortul acesta a fost pentru o ocazie speciala,prietena mea Gabi a luat examenul la farmacie cu 9,85,de aceea am facut si cifrele din fata tortului,a fost foarte multumita si am mancat cu totii in familie din tort,delicios si minunat!Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 150 gr ciocolata
  • 250 gr margarina
  • 400 ml lapte de soia
  • 2 sticlute de aroma de rom
  • 200 gr faina
  • 100 gr cacao
  • un plic de praf de copt
  • 3 oua mari
  • 300 gr zahar
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte de soia
  • 150 gr zahar
  • 150 gr amidon
  • 2 sticlute de aroma de vanilie si un plic
  • 100 gr ciocolata alba
  • 500 gr frisca hulala
  • 2 pliculete de intaritor pentru frisca
  • 250 gr mascarpone
  • un plic de gelatina in foi
  • Pentru ciocolata plastica
  • 500 gr ciocolata alba
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de apa
  • colorant rosu,verde si negru
  • un plic de foi de gelatina
  • zahar pudra cu amidon cat cuprinde
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema si trandafiri de ciocolata:

Am preparat tortul in 4 faze.

1.Blatul: am pus pe baie de aburi ciocolata neagra,margarina,laptele si romul pana a devenit lichid.Am batut ouale cu zaharul si un praf de sare pana a devenit o spuma lejera,am adaugat faina,cacaoa si praful de copt cernute,am amestecat bine si diluat cu compozitia de ciocolata.

Am turnat intr-o forma de tort tapetata cu margarina si hartie de copt,am pus la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru o ora si un pic,pana am vazut ca betigasul iese curat cat de cat.Am lasat sa se raceasca in forma.

2.Crema: am pus laptele la incalzit,intre timp am amestecat galbenusurile cu zaharul si amidonul,un pliculet de vanilie si amestecat cu laptele cald,am pus pe foc si iar am amestecat foarte bine cu telul intr-una ca sa nu lase cocoloase pana s-a ingrosat bine,am adaugat si 100 gr ciocolata alba rupta bucatele,am invartit pana s-a topit tot si am lasat putin la racit,dar amestecand din cand in cand cu telul ca sa ramana cremoasa pana se raceste bine.Am si acoperit cu folie alimentara ca sa nu lase pielita deasupra.M-am asigurat ca s-a racit bine crema.

Apoi am amestecat cu mascarponele si batut frisca cu pliculetele de intaritor,am adaugat si 2 sticlute de aroma de vanilie pentru un gust mai tare si amestecat bine cu crema mea.Am lasat la odihnit in frigider.am adaugat si gelatina care am inmuiat-o in apa rece 10 minute si stors bine,am incalzit-o in putina apa pana a devenit ca un sirop,nu am lasat sa fiarba,am adaugat la crema amestecand de jos in sus foarte bine.Am lasat 10 minute la frigider. 

3.Ciocolata plastica: Am pus pe baie de aburi toata ciocolata alba la inmuiat impreuna cu mierea,apa si colorantul,cand a devenit o crema am lasat la odihnit si racit cu folie transparenta deasupra,la frigider bineinteles..cand s-a racit am pus foile de gelatina la inmuiat 10 minute si am incalzit in putina apa pana a devenit ca un sirop,nu am lasat sa fiarba,am adaugat la compozitia de ciocolata si am lucrat-o un pic cu mana si cu ceva zahar pudra pana a devenit ca o minge,am lasat la frigider invelita in folie transparenta cateva ore.

4.Asamblarea: Am taiat blatul in felii cu ajutorul firului,mi-au ajuns 3 felii.

Atentie!blatul nu trebuie insiropat pentru ca este moale!Apoi le-am umplut cu crema rece de la frigider,am pus si in partile laterale crema si iar lasat la odihnit tortul in frigider 2 ore.

Am facut intre timp trandafirasii si frunzulitele,fluturasi si floricelele mici,le-am dat cu sidef alimentar si lasat la intarit cateva ore bune,adica pana dimineata.

Am amestecat ciocolata plastica ramasa cu carbune vegetal dizolvat in putina apa si am colorat pasta cu ajutorul zaharului pudra pana am vazut eu ca iese o culoare mai violeta,am intins-o pe masa cu mult zahar pudra ca sa nu se lipeasca si acoperit tortul cu grija,am taiat ce era in pus la margini si pastrat pentru alta data,ciocolata plastica dureaza mai mult.

Am acoperit tortul cu trandafirasii in mijloc udandu-i cu putina apa la baza ca sa se lipeasca bine de suprafata tortului si sa nu cada dupa aceea,am asezat si frunzele facute cu forme,floricelele,si gata tortul! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema si trandafiri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

alba_zori 1

29.07.2013, 21:32

Multumesc din toata inimioara din nou,da iubita mea Rocsi,ciocolata de care am gasit la Lidl,merge oricare,si in plus la ciocolata plastica e nevoie de gelatina peentru ca in compozitia originala nu are,mam uitat si eu la ingredientele de pe ambalaj,te pup dulce si multumesc si vecinicei mele,e o scumpete de fatuca,va pup dulce

alba_zori 1

29.07.2013, 21:34

multumesc si Simonei,sa sti ca nu e asa de greu doar iti trebuie vointa si putin timp la dispozitie,nu e greu,chiar usor m-i se pare mie,te pup,si multumesc si Flaviei ma bucurati tare mult

gaby_gabytza 1

31.03.2014, 09:32

minunat tortul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si crema swiss merengue cu capsune