Tort cu iaurt si nectarine - Reteta numarul 100!!

de Criss in Torturi, 3 Aug 2011 | 7352 vizualizari

 

Si iata-ma ajunsa si la reteta cu nr. 100, motiv pentru care am sa postez un tort, ce-i drept un tort foarte simplu si foarte rapid insa in acelasi timp foarte foarte bun si racoros . Si care se face fara foc, deci ideal pentru vara.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 250 g biscuiti simpli
  • 2 linguri zahar pudra
  • putina esenta de migdale
  • 150 g unt topit

Pentru crema:

  • 600 g iaurt de piersici
  • 300 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri zahar pudra (sau mai mult, in functie de preferinte)
  • 2 nectarine sau piersic decojite taiate cubulete

Pentru decorat:

  • 4 nectarine 
  • 1 plic tort gelee transparent
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si nectarine - Reteta numarul 100!!:

Pentru blat, maruntim biscuitii, ii amestecam cu zaharul pudra, esenta de migdale si untul topit.

Pe tava pe care vom pune tortul, asezam inelul detasabil al unei forme de tort, punem biscuitii si ii intindem cu lingura, astfel incat sa obtinem un aluat.

Punem tava la frigider, timp in care pregatim crema. Gelatina o punem in lapte sa se umfle.

Iaurturile le amestecam cu zaharul pudra, adaugam gelatina pe care in prealabil o topim cu grija.

Atentie, nu trebuie sa fiarba, doar sa fie calduta si lichida. Incorporam si frisca batuta si adaugam bucati de piersici sau nectarine.

Turnam toata crema si dam la frigider pentru 2 ore, dupa care punem deasupra fructele taiate feliute subtiri si turnam jeleul preparat conform instructiunilor de pe plic.

Mai lasam tortul 2 ore, dupa care indepartam inelul detasabil si servim cu mare pofta, alaturi de o cafeluta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si nectarine - Reteta numarul 100!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

mimmi 1

04.08.2011, 12:11

LUK 1

04.08.2011, 15:52

oau..arata super tortul..la cat mai multe retete delicioase

Criss 1

04.08.2011, 16:20

Dragele mele, va multumesc tuturor pentru comentarii si pentru sustinere.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu spuma de vanilie si crema ganache