Tort cu inimi

de gaby_gabytza in Torturi, 15 Feb 2013 | 2861 vizualizari

 

nu prea e reusita pasta de zahar

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 100 ml compot visine
  • 70 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • cca 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • crema
  • 200 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 200 g zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • inimile
  • 300 g biscuiti
  • 70 ml apa
  • 70 g zahar
  • 100 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 1 ciocolata
  • 2 linguri lapte
  • Decor
  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu inimi:

Blat - Mixam albusurile spuma. Separat amestecam bine galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema, apoi adaugam plicurile de zahar vanilat si esenta de vanilie.Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecam bine compozitia de galbenusuri. Rasturnam albusurile batute spuma peste galbenusuri, mixam bine iar la final adaugam uleiul, compotul si un praf de sare. Amestecam bine si dam la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana trece testul cu scobitoarea. Dupa, dam la rece 2 ore.

Intre timp pregatim inimile - Sfaramam biscuitii. Intr-o craticioara topim margarina, treptat adaugam zaharul. Luam de pe foc si adaugam apa si lingurile de cacao. Rasturnam treptat peste biscuiti pana se formeaza o compozitie care poate fi modelata. Facem 2 inimioare cu mainile si le invelim cate una in folie si dam la rece 10 min.Topim ciocolata adaugam laptele si imbracam inimioarele in ciocolata si dam iar la rece.

Crema - amestecam untul cu zaharul pudra pana devine o crema. Adaugam cacao si esenta mixam bine impreuna si dam la rece.

Asamblarea - taiem blatul in doua. Insiropam prima foaie cu compot de visine, adaugam crema, punem a 2 a foaie, insiropam si decoram cu pasta de zahar. La sfarsit adaugam inimioarele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inimi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Doboș