Pentru blat:
1. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Albusurile le batem cu 1/2 cana de zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar.
3. Dizolvam inka in laptele caldut.
4. Inka dizovata se mixeaza cu galbenusurile. Peste acestea se adauga faina amestecata cu praful de copt si esenta de rom.
5. Se incorporeaza albusurile in compozitie cu ajutorul unei spatule.
6. Puneti compozitia intr-o tava (24cm) tapetata cu hartie de copt si dati in cuptorul preincalzit 5 min la 220 °C, apoi reducem temperatura la 180 °C, 20-30 min, sau pana cand trece testul scobitorii :P.
Pentru crema:
1. Punem caisele taiate, nectarinele si pepenele galben taiat cuburi in blender si mixam.
2. Dupa ce batem frisca bine, dam deoparte 1/2 din ea. In jumatatea ramasa punem iaurtul si 10 g de gelatina hidratata (conform instructiunilor) si indulcitorul natural.
3. Amestecam piureul de fructe cu 5 g de gelatina hidratata si cu vreo 3 linguri din amestecul de frisca si iaurt.
Asamblare:
1. Tapetati o tava detasabila cu folie alimentara si puneti blatul in tava. Deasupra blatului puneti 1/2 din compozitia de frisca cu iaurt, puneti apoi piureul de fructe, si restul de frisca cu iaurt. Nivelati dupa fiecare strat pus. Eu am pus niste biscuiti sfaramati deasupra (vreo 4) si o bucatica din blat (care mi-a ramas de la nivelat) :D
2. Dati la frigider minim 4 ore.
3. Cand il puneti pe platou pentru servire, ornati-l cu frisca (jumatatea care ati dat-o deoparte;) si un trandafir din felii de nectarina.
POFTA BUNA!
1
Daca nu aveti indulcitor puteti folosi zahar.