Tort cu mere - de post

de elucubratiiculinare in Torturi, 2 Apr 2012 | 4205 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 ml ulei,
  • 200 ml apă,
  • 150 g nucă,
  • 50 g zahăr,
  • 3 linguri marmeladă (caise),
  • 200 g făină,
  • 10 g praf de copt,
  • un praf de sare,
  • 1 linguriță scorțișoară.
  • 1 kg mere (de preferat roșii),
  • 100 g zahăr,
  • 1 linguriță scorțișoară.
  • frișcă vegetală.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere - de post:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt, sarea și scorțișoara. În alt castron amestecăm apa cu uleiul, zahărul și marmelada. Amestecăm ingredientele uscate cu cele lichide. La sfărșit adăugăm nuca și amestecăm bine până la omogenizare. Compoziția se pune într-o tavă rotundă de tort unsă bine cu ulei (sau margarină). Se dă la cuptor la 180 grade C pentru 40-50 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Curățăm merele de cotor, eu întotdeauna păstrez coaja de la măr, dar dacă doriți puteți să o îndepărtați. Merele fie se toacă mărunt, fie se dau pe răzătoare. Se amestecă cu zahărul și se pun la foc mic până scade o bună parte din zeamă. Nu trebuie să scadă de tot pentru că având zeamă, se va însiropa blatul. După ce oprim focul la mere, adăugăm scorțișoara și amestecăm bine.

Se lasă să se răcească atât blatul, cât și merele. După ce s-a răcit, blatul se va tăia în două și se va umple cu compoziția de mere. Se ornează cu frișcă și se va pudra cu scorțișoară.

Se ține la rece până în momentul servirii.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]