Tort cu mere si crusta de nuci

de Corinuta in Torturi, 5 Apr 2011 | 5697 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 50 g unt topit
  • 4 mere
  • 150 g nuci
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crusta de nuci:

Se tapeteaza forma de tort cu unt si faina sau cu hartie de copt si se da drumul la cuptor la o temp. de 120 de grade.

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu untul, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se bat pana nu se mai simte zaharul. Apoi se pun galbenusurile cu untul iar la sfarsit faina cernuta. Se amesteca incet sa nu se formeze cocoloase, se toarna in tava de tort si se da la cuptor pentru 40 de minute.

Merele se curata de coaja si de cotor, se taie in doua si se cresteaza deasupra. Cand blatul mai are foarte putin pana sa se rumeneasca, se pun merele deasupra si se mai lasa la cuptor la aceeasi temperatura sa se coaca. Dupa ce l-am scos din cuptor ungem merele cu mierea de albine.

Se pregateste crantul din zahar ars cu nuci. Se toaca nucile. Se pune la topit zaharul impreuna cu o lingura de apa iar cand a capatat o culoare aurie se adauga nucile, se amesteca bine si se toarna in forma de floare peste mere. 

Dupa ce tortul s-a racit, se da la frigider pentru ca merele sa-si lase zeama in blat, iar crantul sa se inmoaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crusta de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean