Tort cu morcovi, crema de vanilie, nuci si ciocolata

de deyutzky in Torturi, 15 Dec 2015 | 5933 vizualizari

 

Cred ca se potriveste perfect pentru masa de sarbatori si nu numai. Eu l-am aromatizat cu esenta de portocale, dar merge foarte bine si cu scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • Blat (2 foi - tava cu diam. de 22cm):
  • 3 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 90 g unt topit
  • 5 linguri de ulei
  • 300 g morcovi razuiti pe razatoarea mica
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g faina
  • 40 g nuca macinata
  • 1 fiola esenta de portocale sau orice aroma va place
  • Crema vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • cateva linguri de zahar - dupa gust
  • 3 galbenusuri
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • 2-3 linguri de zahar(dupa gust)
  • esenta de vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • 2-3 linguri de lapte
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • ciocolata alba si nuci macinata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu morcovi, crema de vanilie, nuci si ciocolata:

Crema:

Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele treptat si amestecam pentru a nu se forma cocoloase. Dam vasul pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand compozitia capata consistenta unei budinci. Stingem focul, adaugam esenta de vanilie si amestecam. Lasam crema la racit.

Blat: 

Ouale le mixam cu zaharul pana cand se albesc si obtinem o spuma.

Adaugam untul topit, uleiul si morcovii razuiti.

Faina o amestecam cu praful de copt si nuca si o adaugam treptat peste compozitia de morcovi amestecand cu un tel sau mixand la viteza cea mai mica a mixerului. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam 1/2 din compozitie. Dam tava la cuptor la foc mic- mediu pana cand primul blat este gata, aprox. 20-25 minute. Verificam cu o scobitoare daca este gata. Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit, apoi procedam la fel si cu celalalt blat.

Asamblare:

Pe un platou punem primul blat racit, apoi il insiropam (pentru a obtine siropul amestecam apa cu zaharul si esenta), adaugam crema de vanilie rece, apoi al 2-lea blat pe care il insiropam. Pregatim glazura: Topim ciocolata si o amestecam cu laptele (se pune laptele treptat pana cand se leaga cu ciocolata topita).Turnam glazura calda peste tort, apoi il decoram cu ciocolata alba razuita si nuca macinata. Il punem la rece pentru 1-2 ore, apoi il servim. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu morcovi, crema de vanilie, nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu morcovi si nuca