Tort cu mousse de cafea

de Lau in Dulciuri, 21 Apr 2015 | 8421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 250 ml apa
  • 50 g lapte
  • 150 g zahar pudra
  • 240 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • 2 oua
  • 120 g unt
  • Mousse de cafea
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri cafea instant
  • 150 ml frisca
  • Crema de ciocolata
  • 250 ml frisca
  • 100 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 200 g ciocolata
  • 1 plic gelatina
  • Crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 100 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de cafea:

Blat-apa.zaharul se pune  intr-o cratita pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam cacao,amestecam  bine pana ce se omogenizeaza.

Intre timp mixam untul cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana devine cremos,adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt,laptele si mixam putin.Adaugam amestecul de cacao si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza bine.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cca 35 min.Pana trece testul cu scobitoarea.

Mousse de cafea-intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si se incalzeste putin,

Mixam galbenusurile cu cafea,amidonul si adaugam trepat laptele caldut.

Punem din nou pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca.

Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.dupa care adaugam frisca mixata.

Crema de ciocolata-frisca se amesteca cu laptele si se pune pe foc sa se incalzeasca.

Mixam galbenusurile cu zaharul si se adaugam frisca,amestecam si punem din nou pe foc pana ce se ingroasa putin.Adaugam ciocolata tocata si amestecam bine,adaugam gelatina hidratata si dam la frigider 1 ora.

Crema de vanilie-laptele cu zaharul punem pe foc pana ce se dizolva zaharul,intre timp dizolvam amidonul cu putin lapte si adaugam peste galbenusurile mixate,adaugam laptele si amestecam bine,

Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa putin,

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca mixata si amestecam.

Ansamblarea-in tava in care am copt blatul o tapetam cu folie adaugam blatul il insiropam-1/2 mousse de cafea si dam al frigider 15 min-crema de ciocolata-crema de vanilie si dam la frigider 30 min dupa care adaugam mousse de cafea

Dam la frigider cateva ore dupa care decoram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mousse de ciocolata