Curăţăm merele şi le tăiem cubuleţe. Frecăm cele 6 gălbenuşuri cu 200 g zahăr până când devin o pastă deschisă la culoare. Adăugăm iaurtul şi laptele, amestecăm, apoi adăugăm nuca de cocos, esenţa de vanilie, zahărul vanilinat, făina şi praful de copt.Ungem o formă de tort de 27 cm cu ulei şi o pudrăm cu făină. Turnăm compoziţia în tavă. Aşezăm merele peste aluat, apăsăm puţim merele pentru a intra puţin în aluat. Presărăm scorţişoare deasupra. Punem tava în cuptorul preîncălzit la foc potrivit pentru 15 minute.
Batem cele 6 albuşuri cu un praf de sare şi 200 g zahăr într-o spumă tare. La început bateţi albuşurie fără zahăr, doar cu un praf de sare. Când începe să se întărească adăugaţi treptat zahărul.
Scoatem tava din cuptor şi punem bezeaua peste mere. Ţinem tava în cuptor încă 25 minute sau chiar 30 depinde de cuptor.
După ce s-a răcit putem felia tortul. Scoatem tava din cuptor şi punem bezeaua peste mere.