Tort cu smochine si frisca

de nadina73 in Torturi, 7 Oct 2010 | 9458 vizualizari

 

Un mini tortulet cu smochine prospete si rodi

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura suc lamaie
  • frisca 500 ml
  • 1/2 rodie
  • 2 linguri de frisca
  • Sirop:
  • 2 linguri de zahar
  • 1 cana de zahar
  • 1 fiola de rom
  • 8 smochine proaspete
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu smochine si frisca:

Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat bine. Se pune zaharul si sucul de lamaie se bate bine dupa care se pun galbenusurile si apa, se amesteca usor cu o spatula dupa care se pune faina.

Se tapeteaza o tava mica cu unt si faina,se pune compozitia si se coace(in tava mica 20/20)

Siropul se face din apa ,zahar si rom

Cand blatul s-a racit se taie in doua si se insiropeaza, dupa care se pune din frisca batuta, feliute de smochine dupa care din nou frisca. Se pune al doilea blat se insiropeaza bine si se imbraca in frisca.

Se orneaza cu feliute de smochine si rodie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu smochine si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]