Tort cu trei creme de ciocolata

de ala_oancea in Torturi, 12 Noi 2009 | 18991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta de rom
  • Crema:
  • 600 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu crema de rom
  • 100 gr ciocolata cu crema de lichior de visine
  • 4 linguri pesmet fin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei creme de ciocolata:

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga faina, cacaoa, se imparte in trei si se coc trei blaturi in forma rotunda.
Pentru crema, se pun pe foc cate 200 ml frisca lichida in trei vase si se adauga in fiecare cate un tip de ciocolata rupta in bucatele. Se amesteca bine pana cand se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se pune la frigider pentru o ora. Se mixeaza apoi cremele pana se intaresc.
In cele cu ciocolata cu crema am adaugat cate 2 linguri de pesmet fin pentru ca nu s-au intarit destul de bine si au iesit chiar foarte bune la gust, tortul nu a fost gretos de la atata ciocolata. Puteti renunta la pesmet, dar atunci mariti cantitatea de ciocolata.
Se insiropeaza blaturile cu esenta de rom diluata cu apa si se aseaza cremele, lasand crema cu ciocolata amaruie deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei creme de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango