Tort cu visine

de gaby_gabytza in Torturi, 13 Feb 2013 | 3094 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat 1
  • 500 g visine(din compot)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • praf de sare
  • 100 g zahat
  • 1 lingura ulei
  • Blat 2
  • 3 galbenusuri
  • 1oo g zahar
  • 1 praf de copt
  • 100 g faina
  • praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 60 ml apa
  • Crema Pasticcera
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1/2 l lapte
  • 1 esenta vanilie
  • un praf de sare
  • 20 g amidon
  • Crema Capuccino
  • 20 ml apa fierbine
  • 3 linguri capuccino
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 100 g margarina
  • 1 lingura dulceata de cirese
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine:

Blat 1 - scoatem samburii din visine si le punem la scurs. Albusurile le batem spuma cu zaharul si cu praful de sare. Treptat adaugam galbenusurile (unu cate unu) si amestecam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt iar la sfarsit adaugam uleiul. Amestecam bine. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam visinele bine scurse de zeama si amestecate cu plicurile de zahar vanilat. Peste visine adaugam compozitia de oua si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

blat 2 - galbenusurile le mixam cu zaharul pana se dizolva zaharul.Treptat adaugam uleiul, sarea si apa calduta. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si mixam bine. Dam la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt  pana trece testul cu scobitoarea. Lasam in tava cca 2 ore

Crema pasticcera - Laptele il punem la foc iar cand sa fiaba oprim focul si adaugam galbenusurile batute cu zaharul. Amestecam si adaugam esenta si amidonul si punem iar pe foc. Amestecam continuu pana se ingroasa un pic. Stingem focul si dam la racit

Crema capuccino - topim margarina si o amestecam cu capuccino amestecat bine cu apa fierbinte. Adaugam zaharul vanilat mixat cu galbenusurile si amestecam bine. La sfarsit adaugam dulceata de cirese. O lasam cca 15 min sa se raceasca.

Asamblarea-blatul 1 insiropam cu putin compot de visine adaugam crema pasticcera.Lasam jumatate de ora la frigider. Dupa adaugam blatul 2 si crema capuccino. Decoram cu nuca de cocos si dam la frigider inca 2 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca