Se fac doua blaturi, unul din: 4 oua, 4 lg de zahar, 3 de faina si 4lg. de nuca. Celalalt din: 3 oua, 3 lg. de zahar, 2 lg de faina si 3 lg. de nuca. Nuca se bate in piulita sau se pune intr-o punga si se trece cu un sucitor peste punga.
Blaturile se fac clasic. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce amestecul creste si se ingroasa. Se adauga faina, nuca, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamiie si la sfarsit albusurile batute spuma tare. Dupa omogenizare se rastoarna compozita intr-o forma cu pereti detasabili, unde se pune hartie de copt sau se unge forma cu unt si se da la cuptor cca. 25 de minute.
La al doilea blat, cel din 3 oua, se pune in centru formei de tort un cerc. In golul acesta va fii cuibul iepurasului. Daca nu aveti o forma, faceti blatul normal si decupati apoi un cerc din blat.
Siropul:
Intr-un vas se face un sirop din 200 gr.zaharul si 200 ml. apa. Cand siropul începe sa se lege, se ia de pe foc si se adauga
esenta de lamîie. Se insiropeaza blaturile cand acesta s-a racit.
Crema:
Se fierbe laptele cu 80 grame zahar, se adauga 250 grame de nuci pisate, pana ce nucile absorb din lapte. Apoi se adauga un plic de puding de cacao. Dupa aceea se ia de pe foc, se adauga 1-2 linguri de rom si se lasa sa se racasca. Separat 300 gr de unt se freaca spuma cu cca. 100 gr. de zahar. Se adauga si puddingul cu nuca. Se intande crema peste primul blat insiropat.
Se aseaza peste crema de nuca al doilea blat, cel cu golul in centru.
Decor:
In 250 ml. frisca hulala pe bain-marie se dizolva o ciocolata alba. Cand s-a racit se bate cu mixerul si se imbraca blatul. In golul din centru se pune cocos verde, ca sa simbolizeze iarba. In acel gol se pun oule de Paste, ca sa poata sa vina iepurasul.
Ouale sunt niste bomboane colorate care imita ouale in miniatura. Am vrut sa dau aerul de cosulet din nuiele, deci ceva pe nuanta de bej... dar cum mereu suntem in criza de timp, mai ales de sarbatori... am facut o improvizatie cu biscuiti, ca o bordura a cosuletului. A fost gustos, dovada ca iepurasul a venit.