Tort cuib supriza pentru Iepuras

de Panacris in Dulciuri, 26 Apr 2016 | 4055 vizualizari

 

Dr. Oetker, m-a provocat la joacă, am zis daaa, de ce nu. Așa că m-am apucat de prăjiturit. ‪#‎prajituridroetker. Am ajuns la o nouă rețetă, simplă și de efect. Un preparat simplu teoretic, de data asta ansamblarea nu cred că vă face probleme ;) P.S. la tăiatul blaturilor și cercului, TataZmeu, m-a scutit de treabă, el le-a rezolvat ;) La rândul meu am provocat și am dat leapșa Laurei Maria Din.  Gata cu vorba, hai la treabă! Acest tortulet poate intra in colectia "Retete de Paste".

 

INGREDIENTE

  • Ouă 7 bucăți,
  • Sare de mare 1 praf,
  • Oțet din mere și miere ½ linguriță,
  • Zahăr tos 7 linguri,
  • Făină albă de grâu 7 linguri,
  • Zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
  • Pudră de cacao Dr. Oetker 50 g,
  • Pentru cremă:
  • Praf de cremă din ciocolată Dr.Oteker 1 plic,
  • Lapte 250 ml,
  • Zahăr tos 3 linguri.
  • Pentru decor:
  • Firișoare de ciocolată de la Dr Oetker,
  • Ornamente colorate de la Dr Oetker,
  • Iepurași din ciocolată,
  • Jeleuri colorate.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cuib supriza pentru Iepuras:

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, amestecându-se până ce se obține o supă lucioasă omogenă. În spuma de albușuri se adaugă rând pe rând gălbenușurile, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Făina cernută împreună cu pudra de cacao, se adaugă în ploaie, amestecându-se cu mișcări circulare de jos în sus ușor, ca să nu se lase pandișpanul. Apoi se toarnă într-o formă de tort, cu diametrul de 24 cm,  fiind din silicon nu a fost nevoie de tapetare, și se dă la copt, în cuptorl preîncins cca. 35 de minute la 18o grade. După ce trece testul scobitorii, tortulețu se scoate din cuptor și din foram de silicon, se lasă la răcit pe un grătar, cel mai bine până a doua zi.

Crema de ciocolată se prepară conform indicațiilor de pe amblaj. Tortulețul se taie în două părți egale. Partea de sus, se decupează, astfel încât să se obțină un cerc cu margini de cca. 2 cm.Blatul de bază se așează pe platoul de prezentare, apoi se adaugă un strat generos de cremă ciocolatoasă, apoi se adaugă cercul de pandișan. Cu crema rămasă se îmbracă tortulețul, se deocrează cu bombonele și figurine specifice sărbătorilor pascale. Tortulețul e chiar simplu, dar de mare efect pentru copii și musafiri ;) Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cuib supriza pentru Iepuras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

anca_rm 1

03.05.2016, 11:36

vaiii ce dragalas tort ai facut , e tare simpatic si cred ca a fost gustos

Panacris 1

03.05.2016, 13:50

Multumesc pentru aprecieri dragi Bucatarasi!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:30

Ce tortulet fain!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare