Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul tos si cel vanilat. Se bate bine sa faca bezeaua moate, dupa care se scoate si se pune intr-un castron de plastic. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si apa si adaugam peste albusuri in bloc se va amesteca cu spatula de jos in sus pentru a aera compozitia.
Cernem faina, praful de copt si cacaoa si le adaugam bloc la final peste celelalte ingrediente.
Punem hartie de copt intr-o forma si adaugam compozitia, intindem pe margini compozitia si vom la la cuptor T 180 de grade aproximativ 35 de minute. Incercam daca este facut prin apasarea tortului in mijloc daca revine la forma initiala inseamna ca este copt, daca nu se continua coacerea. Dupa aceea se scoate de la cuptor si se va aseza cu fundul in sus pentru a nivela cresterile din tort urmare a coacerii de la cuptor.
Blatul se va taia in 3 felii potrivite.
Pentru sirop punem zaharul si apa doar cat sa il acopere si sa fie lichid si se pune la foc mic. Dupa ce s-a topit zaharul se ia de pe foc si se adauga esenta de rom, cu acesta vom trampa blaturile de tort.
Batem frisca la robot, dupa ce prinde forma se adauga si zaharul treptat, adaugam esenta de vanilie. Se scoate crema si se pune intr-un vas de plastic, se da la frigider 2-3 ore.
Punem un vas la bain-marie, dupa care adaugam smantana, aceasta se lasa sa se-n calzeasca dar sa nu fiarba, calda se ia de pe foc si se adauga peste ciocolata cuvertura rupta in avans, se lasa sa se topeasca si se va omogeniza. Dupa ce se raceste se va da la frigider cateva ore bune sau chiar peste noapte. A doua zi se va lua din frigider si se va omogeniza cu ajutorul mixerului
Trecem la montarea tortului dupa cum urmeaza, punrm pe un gratar primul blat de tort il vom trampa si vom pune crema chantilly, adaugam fructe(visine am adaugat eu) urmeaza al doilea blat si acesta trampat si vom adauga crema de ciocolata.
Se adauga crema de ciocolata si adaugam al treilea blat si pe acesta il vom trampa. Dupa aceea vom pune crema in laterala tortului si un strat subtire deasupra si nivelam bine(lateral si deasupra) si vom da la frigider pana pregatim glazura tortului.
Acestea se vor topi la bain marie si se lasa putin sa se raceasca. Se va scoate tortul din frigider si il vom glasa, nivelam bine. Lasam cat sa se stabilizeze ciocolata si vom barota cu fulgi de ciocolata in laterala tortului.
Separat topim 75-100 g de ciocolata, iar din aceasta vom facem decorul pentru tort, decoram cu cirese maraschino si cu inele de ciocolata, dupa care dam tortul la frigider.
Pofta Buna