Tort de biscuiti

de RuxyRux in Torturi, 2 Ian 2014 | 10294 vizualizari

 

O minunatie dulce si delicioasa :)...amaretto, rom, nutella si nuca vanilata...cum vi se pare? La muuuuuuulti ani bucatarasi minunati ! La muuuulti ani 2014!

 

INGREDIENTE

  • 6 pachete de biscuiti Petite Beurre
  • 1 borcan mic de nutella
  • 150 gr unt
  • 4 oua
  • 4 linguri faina( sau amidon)
  • 8 linguri de zahar
  • o cana de nuca macinata
  • vanilie
  • 1 l lapte
  • 2 linguri Amaretto + 1 lingura Havana Rhum
  • esenta de rom( 3 bucati fiole)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Biscuitii se pun intr-un vas mare si se zdrobesc.

Laptele se infierbanta si in el se pune vanilia.

Ouale se mixeaza cu zaharul si cu faina si o cana de lapte( din total), apoi se toarna in fir subtire in laptele din vas. Se lasa cateva minute pe foc compozitia si se amesteca pana se ingroasa usor ca la budinca. Se adauga untul taiat cubulete si apoi nutella. Se pune si esenta de rom si se amesteca bine, apoi se lasa la racit usor. Biscuitii se stropesc cu rom si amaretto.

Se toarna crema peste biscuiti si se apasa cu telul pentru piure. Se omogenizeaza bine crema si apoi turnam totul in forma de tort( cea cu inel culinar). Presaram deasupra nuca tocata si amestecata cu zaharul vanilat. Dam la rece minim 6 ore.

O nebunie delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti