Tort de biscuiti

de - Andreea - in Dulciuri, 22 Mar 2016 | 11856 vizualizari

 

Trei motive sa il preparati ? Se face rapid,nu costa mult si este delicios !!! 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti simpli
  • 100 gr unt
  • 60 gr zahar pudra
  • 80 gr miez de nuca
  • 50 gr nesquik
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 250 lapte
  • esenta de rom
  • ornamente de ciocolata ( pentru decor)
  • nuca de cocos ( pentru decor )
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Punem intr-un bol untul, adus la temperatura camerei si il frecam bine cu zaharul pudra pana devine o crema.  

Separat biscuitii ii rupem bucati potrivite ca marime si ii punem intr-un castron destul de incapator. 

Adaugam nuca tocata marunt, nesquik, ciocolata topita (si racita) si amestecam usor toate aceste ingrediente. 

Turnam putin cate putin laptele rece,amestecand mereu. Nu punem tot laptele deodata deoarece, in functie de gradul de absorbtie al biscuitilor,se poate sa necesar sa schimabm cantitatea de lapte, fie sa o marim, fie sa o micsoram. 

La final adaugam untul frecat cu zahar si esenta de rom. Amestecam bine. 

Tapetam o tava rotunda cu folie alimentara (folie de plastic). Punem compozitia de biscuiti si nivelam cat mai bine posibil. Acoperim cu folia alimentara si dam tava la loc rece cateva ore sau daca aveti rabdare, pana a doua zi :) 

Servim tortul de biscuiti ornat, dupa plac, cu ornamente de ciocolata si nuca de cocos . 

Delicios! 

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui nesquik-ul cu aceeasi cantitate de cacao .

2

Nuca poate fi si ea inlocuita, la placere, cu alune, alune de padure, migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]