Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 19 Ian 2013 | 10584 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tort:
  • 450 g biscuiti(250 g simpli, 200 g cu crema de ciocolata)
  • 250 ml lapte
  • 100 g margarina
  • 1 lingurita cacao
  • 3 lingurite nesquik
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 50 g stafide
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita margarina
  • Pentru decor:
  • aschii de ciocolata
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata:

Intr-un bol punem stafidele, iar peste ele turnam apa calduta cat sa le acopere si o lingurita esenta de rom.

Intr-un bol mai mare rupem cu mana biscuitii cu crema de ciocolata si cei simpli.

Intr-un ibric punem zaharul, cacaoa, nesquik-ul, laptele, margarina si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si margarina.

Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.

Turnam siropul peste biscuiti(putin cate putin,s-ar putea sa nu avem nevoie de tot siropul), adaugam stafidele (scurse in prealabil) si omogenizam.

Intr-o tava de chec tapetata cu folie transparenta turnam compozitia de biscuiti, lasam sa se raceasca putin, apoi dam tava la frigider.

Dupa ce a stat putin la rece, pregatim glazura de ciocolata.

Topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul si laptele.

Scoatem tortuletul din tava, il asezam pe un platou dreptunghiular si turnam deasupra glazura de ciocolata.

Decoram cu aschii de ciocolata si bombonele colorate.

Este foarte bun si aromat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]