Este sezonul capsunilor, deci, zilnic imi incant familia cu cate o prajitura noua.Iata una dintre ele.
u
(12 felii/1 ora)
1.Se taie 2 hartii de copt cu diametrul de 26 cm.Se preincalzeste cuptorul la 100*C.
2.Se prepara blatul:albusurile de ou se bat spuma cu putina sare si cu sucul de lamaie se pune pe bain-marie ,batand mereu cu telul.Si incorporeaza zaharul,putin cate putin si ,in final, fisticul.1/2 din compozitie se pune pe o hartie de copt, cealalta pe a doua hartie.Se pun pe rastelul cuptorului si se lasa 35 de minute.Inca 3 ore se lasa in cuptorul oprit pentru ca sa se usuce.Din cand in cand , se aprinde cuptorul pentru 5 minute, ca sa nu se raceasca de tot, apoi iarasi se stinge.
3.Gelatina se inmoie in apa .Capsunile se spala , se scurg, se taie in doua .Se pune prima foaie de tort intr-o forma rotunda de tort, peste se aseaza capsunile taiate.
4.Se bate frisca cu zaharul pudra.Gelatina se amesteca cu o lingura de apa fierbinte ,apoi cu putina frisca si se incorporeaza in frisca batuta.1/2 din frisca se pune peste o parte din capsuni, se netezeste, se acopera cu al doilea blat,peste care se pune frisca ramasa si se aranjeaza capsunile ramase si se tine la rece, in frigider 2 ore.
5.La servire , se orneaza cu fistic taiat bucati si frunzulite de lamaita.