Tort de capsuni si cirese

de silvi0ara in Torturi, 16 Apr 2010 | 7400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi
  • 400g capsuni
  • 500g mascarpone
  • 100g zahar
  • 500g iaurt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 plicuri gelatina pudra
  • 100ml apa
  • 200ml frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 cirese proaspete fara samburi
  • Pentru ornat
  • 200ml frisca
  • capsuni si cirese
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni si cirese:

Se aseaza pe fundul unei forme de tort o foile de plastic,se tapeteaza marginile cu piscoturi.

Pentru crema,se inmoaie gelatina in apa rece 5 min.Se paseaza capsunile la robot,sau de mana.Intr-un castron se toarna mascarpone,iaurtul de fructe(eu am folosit cel din fructe de padure),zaharul,vanilia, pireul de capsuni si zeama de lamaie.Se bate compozitia cu mixerul.

Gelatina se pune apoi la foc mic sa se dizolve si se amestaca mai intai cu 2-3 linguri de crema,apoi se amesteca in toata compozitia.Crema se lasa 5 min.la rece,apoi se adauga frisca batuta bine.Se toarna in forma jumatate de compozitie,se aseaza ciresele si restul ce crema,iar deasupra se pune restul de piscoturi.

Se lasa la frigider 1 ora sa se intareasca.Se aseaza deaupra un platou si se intoarce tortul cu fata in sus.Piscoturile trebuie sa fie pe platou ca baza.

Se orneaza cu frisca si fructe proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]