Tort de ciocolata 2

de luminita20_2006 in Torturi, 22 Noi 2009 | 6783 vizualizari

 

e o combinatie ....cu crema de amandina

 

INGREDIENTE

blat:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri faina
  • - 6 linguri zahar
  • - 1 plic praf de copt
  • - 50 gr cacao
  • - 2 plicuri zahar vanilat
Crema:
  • - 200 gr unt
  • -200 gr zahar pudra
  • -3 linguri cacao
  • -3 galbenusuri
  • - esenta de rom
Sirop:
  • - 200 gr zahar
  • - 200 gr apa
  • -2 plicuri capucino clasic
  • - esenta de rom
Grlazura:
  • -150 gr smantana
  • - 50 gr zahar
  • - 35 gr cacao
Decor:
  • -1 ciocolata alba
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata 2:

Blat: Se separa galbenusurile de albus. albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cu albusurile. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitie. Tava de tort se tapeteaza cu hartie apoi se toarna compozitia si se da la cuptor incins 30 min.
Crema: untul trebuie sa fie molale dar nu topit o mixam bine pana ce devine o crema. Astfel aceasta se amesteca cu zaharul( de preferat pudra deoarece zaharul cristale se topeste mai greu si riscat sa ramana asa granulat) , cacao , galbenusurile si romul.
Siropul:Se pune intr-o cratita zaharul la caramelizat cand capata o culoare caramel se adauga apa se lasa sa fiarba un pic apoi se aduaga capucino si se opreste cand sa racit se aduga esenta de rom.
Glazura: se amesteca bine smantana cu cacao si zaharul sa nu ramana cocoloase.
Se taie blatul in 2 sau 3 si se insiropeaza. Se pune crema si la final glazura de cacao. Pentru decor am topit o ciocolata alba pe baie de abur. cand era moale am format cu ea diferite modele am dat la congelator a se racesca. CU ACESTEA AM DECORAT TORTUL






 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste