Azi este ziua nepotelului meu, asa ca i-am pregatit un tortulet pe gustul mamicii si surorii lui, adica de ciocolata, pentru ca el are abia 1 anisor si inca nu are pretentii :)):))
La multi ani iubitul meu nepotel!!!!La multi ani tuturor sarbatoritilor de azi!!!!
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa) si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 15 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit dupa care il taiem in 2.
Pregatim crema:
Topim ciocolata la cuptorul cu microunde sau la baine-marine, dupa care o lasam la racit pana incepe sa se intareasca putin. Intre timp mixam bine praful de crema cu laptele si zaharul, dupa care adaugam ciocolata topita si esenta de rom, apoi mixam din nou pana la omogenizare. Dam la rece 10 minute.
Insiropam primul blat cu zeama de la compot sau cu un sirop facut din apa fiarta cu zahar , dupa care punem jumatate din crema, celalat blat insiropat si restul de crema peste care vom pune glazura pe care am lasat-o putin la rece ( ciocolata topita la cuptorul cu microunde peste care punem laptele si omogenizam). Deasupra ornam cu fulgi de ciocolata, eu am avut un ou de ciocolata pe care l-am rupt in bucatele mici.