Luna trecuta a fost ziua sotului meu. Chiar daca nu a fost timp de distractie, nu am putut sa las neobservata data de 11 februarie, astfel incat am preparat primul meu tort de ciocolata doar pentru noi :) Reteta blatului imi apartine,iar pentru crema m-am inspirat de la LaviniaN careia ii multumesc din suflet pentru ca a fost o crema absolut delicioasa.Aspectul lasa de dorit,insa gustul face diferenta :)
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare. Intr-un vas mai mare mixam galbenusurile cu zaharul pudra, apoi adaugam pe rand untul topit, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa iar la final laptele. Incorporam cu albusurile amestecand cu un tel de jos in sus. Compozitia astfel obtinuta o rasturnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si o dam la cuptorul preincalzit 180° pentru aprox.30 minute (testul cu scobitoarea).
Scoatem blatul si il lasam la racit pana a doua zi.
Pregatim crema punand ciocolata, cacaoa si frisca lichida pe baie de aburi. Amestecam pana se topeste ciocolata. Omogenizam, apoi o dam la rece, recomandabil pana a doua zi, cand o asezam frumos intre blaturi (eu nu am avut rabdare si timp, asa incat am facut totul in aceeasi zi :) .
Pentru glazura am pus pe foc mic ingredientele pana s-au omogenizat si am rasturnat-o peste tort. Am scris cu ciocolata alba topita.