Tort de ciocolata

de pity19 in Torturi, 6 Noi 2014 | 3775 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blaturi :

  • 12 oua
  • 12 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 plicuri praf de copt

Crema :

  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca lichida HuLaLa
  • 100 gr ciocolata cu caramel

Gelatina :

  • 500 ml suc de cirese natural
  • 2 plicuri gelatina praf
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blaturile : Separam albusurile de galbenusuri ;

Galbenusurile le frecam cu zaharul ; Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ; Peste galbenusuri adaugam faina , praful de copt , esenta de rom , amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos pana se incorporeaza bine ;

Pregatim o tava rotunda de cuptor , tapetam cu hartie de copt , turnam amestecul in tava ; Dam la cuptorul preincalzit la 180 gr cca 30 minute ; 

La blatul cu cacao se procedeaza la fel , cacao o amestecam cu galbenusurile ;

Intr-o cratita punem untul taiat cubulete , ciocolata rupta bucati si frisca ; Lasam la foc mic , amestecand continuu pana ciocolata s-a topit ; Luam de pe foc si lasam la racit ; Cand s-a racit , mixam cca 2-3 minute crema ;

Blaturile le taiem fiecare in doua ; Ungem cu crema fiecare blat ; 

Amestecam sucul cu gelatina si zaharul ; Punem 1-2 minute la foc mic , amestecand continuu ;

Turnam gelatina pe ultimul blat pus ; Lasam sa se raceasca si dam la frigider 2-3 ore !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Vali 49