Tort de ciocolata cu blat de nuca

de dacina in Torturi, 22 Feb 2017 | 3599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pahar cu nuci măcinate
  • 1 – 2 linguri de faina 
  • 400 g zahar 
  • 100 g cacao
  • 125 ml apă 
  • 1 pachet margarina Unirea (250 gr) 
  • 1 plic praf crema ciocolată cu rom de la Dr. Oetker 
  • 10 ouă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu blat de nuca:

Zahărul cu apa se fierb pana la consistenţa siropului de dulceaţă. Se stinge focul, se adaugă cacaua, se amestecă bine si se lasă să se răcorească până suportă degetul.

Se adaugă treptat galbenusurile, după care se separă cam o treime din cremă în care, după ce se răcoreşte, se amestecă margarina şi la sfârşit praful de cremă.

In restul compoziţiei de cacao, se amestecă făina, nucile si albusul batut spumă, iar compoziţia se toarna in tava de tort tapetată cu putină făină.

Se coace blatul 15 minute la foc mare, după care se micsorează flacăra. Per total, se coace aproximativ 40 – 50 minute (functie de cuptor) – se face proba cu scobitoarea.

După ce se răceste, blatul se taie in trei si se pune crema.

Se imbracă tortul in cremă si se ornează dupa preferinta cu fructe din dulceată, visine din visinata, friscă, nuci caramelizate, ciocolată rasă, etc. 

 Se da la rece pentru 12 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu blat de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si vin alb