Blatul: Cernem intr-ul bol praful de budinca, faina, praful de copt si cappucino. Batem albusurile pana devin spuma tare, apoi adaugam zaharul, galbenusurile. Incorporam treptat ingredientele uscate in pandispan, apoi turnam intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt. Coacem la cuptorul incins aproximativ 30 minute, pana ce blatul este copt in totalitate (incercam cu o scobitoare). Scoatem din tava tortul si il lasam sa se raceasca.
Crema: Punem pe foc smantana, zaharul vanilat si ciocolata taiata cubulete, si amestecam usor pana se topeste ciocolata (avand grija sa nu fiarba smantana). Luam de pe foc si mai amestecam din cand in cand pana se raceste complet.
Incepem sa frecam untul (pe care l-am tinut la temperatura camerei), la viteza mica a mizerului, incorporand treptat si zaharul praf. Dupa ce am pus tot zaharul, frecam la viteza mare aproximativ 8-10 minute, pana ce devine o spuma cremoasa. Trecem din nou la viteza mica, si incorporam smantana cu ciocolata.
Ansamblare: Taiem blatul in 3 felii. Impartim crema in 3 parti egale di o distribuim uniform, atat intre straturi, cat si pe deasupra.
.....GATA!!!
Pofta buna!
1
La taierea blatului raman niste firimituri, pe care eu le-am facut mici mici si le-am folosit la ornat :)