Tort de ciocolata cu capsuni

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 29 Mai 2010 | 10135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • -6 oua
  • -150 g faina
  • -150 g zahar
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • CREMA GANCHE:
  • -100 g ciocolata
  • -75 ml frisca lichida
  • MOUSSE DE CAPSUNI:
  • -700 g capsuni
  • -350 ml frisca lichida
  • -10 g gelatina
  • -100 g ciocolata alba
  • -100 g zahar
  • DECOR:
  • -frisca
  • -capsuni
  • -ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu capsuni:

BLATUL:

Albusurile se bat spuma tare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devine lucios ca la bezea.Se adauga apoi galbenusurile si la final se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si cacao.Compozitia se imparte in trei parti egale si se coc 3 foi aprox 10 min fiecare intr-o forma de 24 cm.

CREMA GANCHE:

Ciocolata rupta bucati se amesteca cu frisca lichida si se pun pe foc pana ajung la punctul de fierbere.Lasati la racire completa apoi mixati pana devine o crema fina!

MOUSSE DE CAPSUNI:

Capsunile se zdrobesc cu blenderul si sosul rezultat se trece printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.Sosul de capsuni se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si se da in cateva clocote,apoi se adauga ciocolata rupta bucati se se amesteca pana se topeste.Gelatina hidratata in prealabil se dizolva pe bain marie sau la microunde si se pune peste sosul de capsuni si se lasa la racit.Cand este complet racit se adauga frisca batuta si se omogenizeaza.100 g capsuni se taie bucati se se adauga moussului.

ASAMBLARE:

Intr-o tava rotunda detasabila se pune prima foaie de blat si se insiropeaza cu sirop din apa,zahar si esenta,se intinde crema ganche si apoi un strat de mousse.Se continua cu cea de-a doua foaie de blat insiropata,mousse de capsuni si ultima foaie insiropata.Se orneaza cu frisca,glazura de ciocolata si capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello