Se pare ca am ajuns la reteta 200 asa ca trebuia neaparat sa fie ceva bun.
Pt toti bucatarasi cate o felie>:d
Separam albusurile si le batem spuma,apoi punem putin cate putin zaharul mixand bine. Cand zaharul s-a topit putem pune galbenusurile amestecate cu uleiul, mixam in continuare. Faina o amestecam cu cacaoa, apoi o punem in ploaie peste albusuri si omogenizam bine.
Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor cam 45 min, pana trece testul cu scobitoarea.
Frisca o punem intr-un vas (eu am pus in tuci sa fiu sigura ca nu se lipeste) la foc mic.
Ciocolata o rupem bucati intr-un castron mai mare.Cand frisca incepe sa fiarba punem peste bucatile de ciocolata, lasam asa cam 5minute dupa care amestecam pana ce obtinem o compozitie fina pe care o lasam sa se raceasca.
Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe pliculet, iar cand crema s-a racit putem pune si gelatina, dupa care o dam la rece cam 30min.
Preparam si siropul: punem apa si zaharul sa fiarba cam 20 min. Cand siropul se mai raceste putem pune si cele 2 fiole de esenta de rom.
Blatul de tort il taiem in doua,insiropam prima parte ,apoi vom pune crema. Dupa ce crema a fost pusa uniform vom pune si partea cealalta si o insiropam. Dam la rece cam 1ora.
Preparam si crema pt prajituri,iar cand tortul s-a racit il scoatem de la rece si vom pune uniform crema de ciocolata deasupra, apoi il ornam cu restul de crema.
POFTA BUNA!!!