Un tort usor de facut si gustos, perfect pentru masa de Duminica!
Pofta buna, Bucatarasi!!
Fiecare din cele 2 blaturi se face din din:
5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 praf de sare, jumatate de plic de praf de copt. Astfel, se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat cele 5 linguri de zahar, se adauga peste bezeaua tare galbenusurile impreuna cu praful de copt si o lingura de apa.
Se coc 2 blaturi cate 20-25 minute fiecare pana trec de testul scobitorii.
Crema:
5 oua intregi se omogenizeaza cu 10 linguri de zahar cu mixerul, pana se formeaza o crema densa si alba.
Intre timp se pune o cratita pe foc cu apa si se pune crema de galbenusuri pe aburi si se adauga 2 linguri de cacao.
Crema se lasa la racit,intre timp se mixeaza untul spuma si apoi se adauga treptat crema racita.
Blaturile racite se taie in 2 fiecare, rezultand 4 foi de blat de tort.
Frisca lichida se mixeaza cu un intaritor de frisca.
Se umplu blaturile cu crema si se imbraca in frisca.
Se decoreaza dupa preferinte.
1
Blaturile se pot insiropa cu apa cu zahar si esenta.
2
Crema de galbenusuri pe aburi e gata atunci cand crema se lipeste de pereti vasului.