Tort de inghetata cu banane

de Lau in Dulciuri, 29 Iul 2011 | 4815 vizualizari

 

by bitza adaptata dupa gustul meu

 

INGREDIENTE

  • 130 g biscuiti cacao
  • 50 ml cafea
  • 2 banane
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 350 ml frisca
  • 1 lingura amidon
  • DECOR
  • frisca
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata cu banane:

Ouale cu zaharul se mixeaza bine pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si se omogenizeaza.

Laptele se incalzeste,se adauga crema, se amesteca,se pune  la foc mic cca 5 min,amestecand continuu pana se ingroasa.

1 banana se piseaza si se adauga in compozitie.

Frisca se bate bine si se adauga in compozitie,se omogenizeaza si se da la congelator 1 ora.

Se scoate si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata,se da din nou la congelator dupa o ora se procedeaza la fel.

Se ia o caserola mai adanca si se imbraca in folie alimentara, se adauga inghetata,se taie banana felii si se adauga in inghetata,se acopera cu folie si se da la congelator 3 ore.

Biscuiti ii sfaramam si ii amestecam cu cafea.

Dupa 3 ore se adauga compozitia de biscuiti si cu o lingura ii presam putin.

Dam la congelator pana a 2-a  zi.

Cu ajutorul unei farfurii rasturnam tortul in asa fel ca biscuiti sa fie la baza.

Decoram cu frisca, dupa cum dorim, sau putem servi simplu.

pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]