Tort de mere

de gugugh in Torturi, 28 Oct 2010 | 9690 vizualizari

 

o bunatate de tort, racoritor si merge papat si cu frisca dar si fara

 

INGREDIENTE

  • mere ionatan, nr in functie de marimea tavii in care facem
  • 1/2 pachet unt
  • 150 gr zahar si 3 linguri
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • zahar vanilat
  • coaja lamaie
  • frisca dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Merele se curata de coaja si seminte si se lasa intregi sau jumatati -dupa preferinta

Se pun merele intr.o cratita cu cele 150 gr zahar si untul taiat cubulete.

Se dau la cuptor pana zaharul si untul se topesc si formeaza un sirop gros si merele se inmoaie.

intre timp facem aluatul de pandispan: albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat adaugam galbenusurile perand, coaja de lamaie si faian, amestecam cu o spatula.

punem apoi compozitia de pandispan peste mere si lasam la cuptor pana e gata copt blatul. rasturnam tortul pe un platou cu sus in jos ca merele sa vina deasupra. ornam cu frisca dupa ce s.a racit si apoi la frigider.

 

TIPS-URI

1

daca facem intr.o cratita mai mare se pun mai multe oua si acelasi nr de linguri de zahar si linguri de faina

2

in interiorul merelor putem pune dulceata , stafide, nuci

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu sampanie