Tort de mere

de Silvioara in Torturi, 8 Oct 2011 | 9365 vizualizari

 

Este o prajitura cu mere, cu aluat fraged ca de pandispan, care se poate coace in tava sau in forma de tort. Umplutura de mere se poate inlocui foarte bine si cu branza.

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 200 gr iaurt simplu
  • 1 praf de copt
  • mirodenii (coaja de lamaie, vanilie)
  • 2 cani cu faina cernuta.

Umplutura:

  • 1 kg de mere rase calite pe foc mic cu 5 linguri zahar, pana scade zeama.
  • La sfarsit se pune o lingurita de scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, mirodeniile, se omogenizeaza bine, apoi se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt. Consistenta aluatului trebuie sa fie ca cea de pandispan sau chec, deci puteti aprecia daca mai este nevoie sau nu de o lingura cu faina in plus.

Intr-o tava tapetata se toarna jumatate din aluat si se da la cuptor la foc mediu pana se intareste putin deasupra. Atentie! Nu se coace de tot, pana se face aurie, ci doar pana se intareste aluatul deasupra.

Se scoate tava din cuptor, se uniformizeaza deasupra primei foi umplutura de mere si se toarna si cealalta parte de aluat, intinzand usor cu o lingura spre margini. Atentie! Umplutura de mere nu trebuie sa fie zemoasa, prea multa zeama inmoaie blatul de dedesubt si-l face sa para necopt. De asemenea, umplutura nu va fi fierbinte, ci racita la temperatura camerei.

 Se da din nou la cuptor, tot la foc moderat, pe cantul din mijloc al cuptorului. Cand s-a copt frumos deasupra, se opreste focul, se mai lasa in cuptor 2-3 minute si se scoate.

 Se lasa la racit, se scoate din tava, se taie si se pudreaza bine cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]