Tort de piersici si visine

de Lavinia in Torturi, 16 Dec 2012 | 6346 vizualizari

 

Un tort minunat facut pentru o persoana foarte draga...Sursa de inspiratie Laura Adamache..

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 80 g amidon
  • 80 g faina
  • 25 g cacao
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 10 jumatati de piersica(eu am avut din compot)
  • 100 ml compot de piersici
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 g iaurt
  • 50 g miere
  • 15 g gelatina
  • 200 g visine fara samburi

Decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata
  • nesquik sau cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piersici si visine:

Pentru blat am mixat 3 albusuri spuma cu un praf de sare si 3 linguri de zahar.Separat  mixam galbenusurile cu 2 oua intregi,uleiul si restul de zahar timp de 10 min.Am incorporat albusurile spuma si faina amestecata cu amidonul,cacaua si praful de copt cernute.

Tapetam o tava de tort(26 cm diametru) cu folie si dam blatul la cuptor pentru 30-35 min(testul scobitorii)

Pentru crema pasam visinele bine,adaugam compotul de piersici si mierea si punem pe foc aproape de punctul de fierbere.Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 min si o punem in siropul cald pana se dizolva bine.

Separat mixam frisca bine,apoi adaugam iaurtul si siropul de pierisici si visine.

Taiem blatul in 2.Prima parte o punem in tava de tort cu inel detasabil si o insiropam cu putin compot de piersici/visine(optional).

Asezam jumatatile de piersica de jur imprejurul blatului ,punem 2/3 din crema ,celalalt blat si acoperim cu restul de crema(din al 2-lea blat am decupat un cerculet mic pe care nu am mai apucat sa il folosesc pentru ca a fost mancat de un pofticios)

Am dat la rece pentru minum 4-5 ore.L-am imbracat intr-un strat subtire de frisca si l-am decorat cu fasii de ciocolata si nesquik


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piersici si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu dulceata si fulgi de ciocolata