Tort de primavara

de ianculubita in Torturi, 28 Mar 2014 | 4612 vizualizari

 

Daca e atat de frumoasa primavara cu atat de multe flori,vin si eu cu un tort care sper sa va placa

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5oua
  • 200g zahar pudra
  • 10linguri apa fierbinte
  • 8linguri ulei
  • 300g faina
  • 1/2plic praf de copt
  • Crema
  • 250g branza prospata bine scursa sau mascarpone
  • 200ml iaurt
  • 5foi de gelatina
  • 100ml frisca lichida
  • 2linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 1borcan de compot cu fructe mari
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de primavara:

Facem o crema fina din galbenusuri si zahar,adaugam treptat apa,uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt iar la final albusurile batute spuma cu un praf de sare;dupa omogenizare cu o spatula,rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 30-40min

Intr-un castron amestecam branza trecuta prin sita sa nu fie cu cocoloase,cu iaurt,zahar,arome iar la sfarsit cu frisca batuta tare

Scurgem fructele din compot,punem intr-un vas mic 5linguri de zeama si topim pe bain-marie gelatina hidratata,amestecam pana se dizolva apoi o incorporam in crema de branza;cu restul de zeama insiropam blatul dar nu taiat,doar intepat cu o furculita

Punem blatul pe un platou,introducem din nou inelul,punem deasupra cateva linguri de crema,deasupra fructe,acoperim cu restul de crema,nivelam suprafata si lasam la frigider pana a doua zi cand,scoatem inelul si ornam tortul.

TIPS-URI

1

tortul se poate pregati si fara fructele din compot,eu am facut multe compoturi si acum trebuie sa le folosesc la ceva

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]