Dragele mele, din multele retete din acest sfarsit de saptamana, am ales ca prima pe care v-o ofer sa fie un Tort diplomat cu piersici pe care l-am pregatit dupa inspiratia de moment, cu ce ingrediente am gasit prin casa si cu ce am reusit sa deturnez de la alte preparate, cum ar fi inghetata pe care am amanat-o in ultimul moment pentru saptamana viitoare. Pe 14 a fost ziua de nastere a uneia din cele 2 nase de cununie si desi nu obisnuim sa ne vizitam de aniversari, am decis instant sa-i fac un tort si sa-i facem o vizita surpriza.
Iata cum am preparat reteta de Tort diplomat cu piersici
Blatul
Am topit untul in cuptorul cu microunde. Am pus stafidele la inmuiat in putina apa cu esenta de rom. Pana s-a racit putin untul am sfaramat biscuitii in robot. La sfarsit am adunat toate ingredientele intr-un castron si le-am amestecat pana s-au inmuiat biscuitii. Am tapetat o cratita cu folie alimentara si am pus compozitia de biscuiti, apoi am presat-o cu o lingura. Am pus totul la rece. Pana s-a racit blatul, am preparat prima crema.
Crema 1
Am preparat budinca dupa indicatiile de pe plic. Pana s-a racit budinca am pus gelatina la inmuiat in 3 linguri de apa si am batut frisca. Apoi am taiat marunt cateva piersici. Am amestecat apoi budinca cu piersici, apoi am adaugat frisca iar la sfarsit in fir subtire, gelatina incalzita putin la microunde. Am turmat crema peste blat si am dat iar la rece. Pana s-a racit totul, am preparat crema 2.
Crema 2
Am taiat marunt cateva piersici. Am amestecat iaurtul cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat piersicile, apoi frisca batuta, iar la sfarsit, gelatina preparata ca la prima crema. Am turnat si crema asta peste prima crema si am dat la rece. Dupa cateva ore, am preparat jeleul.
Jeleu
Piersicile le-am maruntit in robot, apoi le-am pus la fiert cu zahar, pana s-a topit zaharul. La sfarsit am adaugat gelatina si am turnat usor cu lingura pe suprafata tortului.
1
nu am avut timp sa tin tortul la rece intre etape, asa ca l-am tinut in congelator
2
crema 2 este mai densa, asa ca ar trebui fie sa o puneti prima pe blat, fie sa reduceti cantitatea de gelatina (eu v-am redus oricum cantitatea de gelatina, caci reteta mea era cu 3 plicuri de gelatina)
3
ar fi fost bine daca as fi avut 2 feluri de fructe, cate unul pentru fiecare crema, sau sa fac macar cremele in culori diferite
4
piersicile le-am inmuiat putin dandu-le intr-un clocot cu putin zahar si apa
5
am inlocuit untul cu margarina de data asta, ca era mai la indemana decat sa ies din casa la 7 dimineata